Cum iti poti proteja un laptop in sezonul rece

reparatii-laptop

 Odata cu scaderea temperaturilor, laptop-ul tau poate avea de suferit, daca nu e manevrat corespunzator. Pentru a preveni asemenea incidente si pentru a prelungi durata de viata a laptopului, iti recomandam sa urmezi acesti pasi simpli:

1) Pornirea notebook-ului nu se face la rece!

In momentul in care ai venit de afara cu laptopul, nu este recomandat sa-l pornesti imediat, pentru a evita aparitia fenomenului de condens, care poate cauza mini dezastre in laptop. Astfel crearea condensului poate duce la scurt circuite pe  placa de baza (arderea sursei de alimentare), dar si la defectarea hard disk-ului. Pentru a evita acest eveniment nefericit, trebuie sa lasi notebookul macar 15 minute sa ajunga la temperatura camerei dupa care sa-l pornesti.

2) Ventilatoarele nu trebuie acoperite!  

Chiar daca este mai confortabil sa folosesti laptopul in timp ce esti in pat sau pe canapea, invelit cu o patura, (bonus: folosesti ca si suport o perna), trebuie sa ai grija sa nu acoperi admisiile de aer. in cazul acoperirii fantelor ventilatorului, laptopul nu mai poate raci corespunzator componentele ducand la supraincalzire, ce ulterior poate bloca sistemul de operare sau, in cel mai rau caz, va duce la arderea anumitor componente. Se recomanda folosirea laptopului pe suprafete plane (birou, masa etc.) sau utilizarea unui suport de laptop cu ventilatie

3) Ai grija de baterie!

Nu tine laptopul la temperaturi scazute pentru perioade lungi de timp deoarece bateria laptopului poate fi afectata iremediabil. Astfel capacitatea bateriei scade odata cu expunerea la temperaturile scazute, capacitatea acumulatorului scazand treptat in timp ,iar numarul de reincarcari posibile scade. Din pacate un acumulator nu poate fi reparat ci doar inlocuit.

Acestea sunt cateva recomandari de baza despre cum sa-ti manevrezi si sa-ti protejezi laptopul in sezonul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Transport Pick-up & Return Gratuit

Intampini probleme cu laptopul sau televizorul tau si nu poti ajunge la noi? ✅ Venim noi sa il ridicam. Il reparam si ti-l returnam in deplina siguranta. GRATUIT

Nu vreau sa beneficiez de transport gratuit, multumesc.
Venim la tine acasa sau la birou oriunde in Orasul Constanta
× Whatsapp Chat